به گزارش شهرآرانیوز، «رویداد غذاهای سنتی مشهد» به همت سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد مقدس، از امروز (۲۲ آبان ۱۴۰۴) با حضور بیش از ۲۰ غرفه در جلوخان فرهنگسرای بهشت مشهد برگزار شده و تا ۲۶ آبانماه از ساعت ۱۲ تا ۲۰ میزبان علاقهمندان است.
تقریباً جلوخان فرهنگسرای بهشت با غرفههای متعددی چیدمان شده است، اما اگر چشمهایتان را ببندید و فقط از شامه بویاییتان هم استفاده کنید میتوانید بهراحتی حدس بزنید اینجا چه خبر است و متوجه میشوید شما به یک نمایشگاه و جشنواره غذاهای سنتی پا گذاشتید که از هر طرف آن، بوی دلپذیری به مشامتان میرسد. اگر عاشق غذاهای ایرانی باشید، حاضرید برای یک بار هم که شده، از چنین فضا و فرصتی که معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد ایجاد کرده استفاده کنید و دست خالی از اینجا بیرون نروید.
از ظهر امروز، غرفهها در جلوخان فرهنگسرای بهشت، واقع در بولوار مدرس یکییکی قد علم کردند تا آشپزها و کاسبانی که کارشان به اطعمه و اشربه سنتی و باستانی خراسان بزرگ و ایران عزیز مربوط است، بساط آش کشک، نان کماج، فلافل، شله مشهدی، آش شلهقلمکار، سیرابی، دل و جگر، کشک بادمجان و بسیاری غذاها و ادویهها و ترشیجات سنتی دیگر را که هرکدام از آنها ریشه در فرهنگ و تمدن ایرانی دارد، پهن کنند و میزبان دوستداران به غذاهای اصیل ایرانی باشند.
تقریباً ساعت ۱۲ ظهر است که تعدادی از غرفهها راهاندازی شده و برخی از آنها هم هنوز با خوشمزههای ایرانی که هرکدام میتواند خاطرهای شیرین رقم بزند، در حال جورکردن بساط آب و برق و گاز برای آنچه احتیاج دارند، هستند.
باوجود آنکه رویداد با نام غذاهای سنتی مشهد در سطح شهر و شبکههای اجتماعی تبلیغ و معرفی شده است، اما باید گفت تمامی غرفهها صرفاً غذاهای سنتی مشهد و خراسان را پخت نمیکردند. شاید دلیل این نامگذاری این است که مشهد، اگرچه بخشی از خطه خراسان و ایران بوده، اما در خود، شهروندانی از قومیتها و فرهنگهای مختلف جای داده است و مشهدِ امروز هم فلافل آبادان را تجربه کرده، هم کوفته تبریزی را زیر زبانش مزه کرده و هم ترشیجات شمال و جنوب کشور را به چشم کسبوکار خود دیده است.
اگرچه ما در این رویداد، غذاهای مختلفی از شهرهای ایران دیدیم، اما میتوان گفت سرآمد غذاهای مشهدی، شله است که سارا قلیچزاده که نزدیک به ۳۰ سال از حرفه آشپزی او میگذرد، پخت این غذای سخت و خوشمزه را انتخاب کرده و پسر خواهرش که آمده به او کمک کند، در حال «چمبهزدن» است. قلیچزاده میگوید: من سالهاست با محصولات ارگانیک غذا تهیه میکنم و از طریق دختر خواهرم با این رویداد آشنا شدم. شله را هم باوجود آنکه در چنین شرایطی درستکردن آن سخت است، به این دلیل انتخاب کردم که سالهاست آن را به صورت تخصصی طبخ میکنم.
خانم تمیزکاری، یکی دیگر از غرفهداران است که تلاش کرده غذای سنتی مشهد را به بازدیدکنندگان عرضه کند. او آش رشته و فلافل و سمبوسه را برای روز اول غرفهاش انتخاب کرده است. او در گفتوگو با شهرآرانیوز میگوید: نزدیک به ۲۰ سال است که حرفه من آشپزی است. بعد از آنکه متوجه برگزاری این رویداد شدم، سعی کردم غذاهایی را انتخاب کنم که مخصوص مشهد و خراسان باشد.
زن و شوهری آبادانی هم که چند سالی است ساکن مشهد شدهاند، لباس هماهنگی با پیشبند آبی دارند و کنار یکی از غرفهها ایستادهاند. خانم مشغول همزدن آش شلهقلمکار است و به شهرآرانیوز درباره این رویداد میگوید: برگزاری این رویداد به لطف و حمایت مسئولان بدون هزینه برای ما بوده است و در شرایط اقتصادی فعلی، این کارشان برای ما و بقیه غرفهداران یک فرصت مناسب است.
همسرش که علاوه بر پیشبند، کلاه آبی هم به سر گذاشته میگوید: اگرچه عنوان رویداد، غذاهای سنتی مشهد است، اما تخصص ما آبادانیها، فلافل است و در این غرفه، علاوه بر آش شلهقلمکار، این غذا را هم درست میکنیم.